Nu zijn we eindelijk in Overloon Zoo. De kleine maar zeer fraaie dierentuin ligt net ten noorden van Venlo en is vanuit het westelijke Ruhrgebied in ruim een ​​uur rijden te bereiken. Een geweldige rondwandeling leidt door de zeer groene dierentuin, langs alle dierenverblijven. De hoogtepunten voor ons waren de witte tijgers en natuurlijk de imposante leeuwentroep. Voor een keer is er iets meer te zien dan de gebruikelijke 1-2 foto’s van beide.

Geschiedenis van Zoo Overloon

Over de geschiedenis van Zoo Overloon kunnen we niet veel schrijven. Het park opende pas in 2000 zijn deuren. De dierentuin is ontstaan ​​uit een botanische tuin, maar de laatste voorzieningen zijn sinds 2014 gesloten. De dierentuin is dus zeer modern, wat ook te zien is aan de prachtige en ruime verblijven.

Nadat de dierentuin in 2015 failliet ging, werd de dierentuin overgenomen door het bedrijf Libéma, dat al veel ervaring heeft met het runnen van dierentuinen.

Dieren in Dierentuin Overloon

In Dierentuin Overloon zijn 64 verschillende diersoorten te zien. De nieuwste bewoners zijn er pas in 2017 komen wonen, de netapen en de Brazza-apen. Het park is opgedeeld in verschillende themagebieden waar de volgende dieren te vinden zijn:

  • Adventure Trail: slakken, geiten, slangen
  • Amazone: gordeldier, doodshoofdaapje, lama, nandu, alpaca, neusbeer, zijdeaapje, saki, halsbandpekari, boshond, wasbeerkrab, roodkopslingeraap, tapir en nog veel meer.
  • Baobab: roodbuimaki’s, pelikanen, diverse lemuren
  • Boulder Beach: pinguïns
  • Bos: wasberen, miereneter, uilen, vogels, stokstaartjes, poolvos, bamboemaki • Hoofdkwartier: slakken, slangen, otters, rode panda
  • Jangalee: Tijgers, Witte Tijgers
  • Ngorongoro: lemuren, pelikaan, mini-nijlpaard, kameel, Afrikaanse wilde hond, cheeta, leeuw, giraf en nog veel meer.
  • Outback: dromedarissen, zwanen, emoe, kangoeroes Pad door Dierentuin Overloon

Door Dierentuin Overloon loopt een zeer goed bewegwijzerde rondweg die naar alle dierenverblijven leidt. Heel fijn is dat je veel omhuizingen meerdere keren kunt passeren en zo steeds weer nieuwe perspectieven vindt.

Voor kinderen valt er veel te ontdekken. Naast de speeltuinen zijn de off-road paden, waarvan sommige zijn aangelegd als snelkoppelingen naar de normale paden, erg spannend. De bezoeker vindt twee restaurants in de dierentuin, een bij de ingang en een andere in het basiskamp achter in de dierentuin.

Dierentuinkorting

Korting dierentuin kun je op sommige dierentuinen verkrijgen met behulp van de kortingskaart van NapPas.

Zoo Overloon – kleine maar fijne dierentuin